Iványi Viktória Cintia: Dallam-szigetek cd melléklettel

Cím: Dallam-szigetek + CD
Szerző: Iványi Viktória Cintia
Kategória: szakkönyv
Kiadó: Kiara Kiadó
Terjedelem: 42 oldal
Kötés: puha, irkafűzött
Nyelv: magyar
Méret: 13 X 13 cm
Súly: 80 g
ISBN: 978-963-87664-6-5  
Ára: 2000 Ft

 

 

Rövid ismertető:

A művészetek jótékony hatása vitathatatlan. Nagyban elősegíti az érzelmi fejlődést, az önkifejezést, érdeklővé változtatja a személyiséget. Mindezek mellett a zene kiemelkedő, hiszen általa intenzívebb érzelmeket élhetünk át. Ideális örömünk elmélyítéséhez, vagy a sterssz levezetéséhez egyaránt, illetve hozzásegít a mindenki számára szükséges pihentető lazítás élményéhez.

A kiadványhoz zenei CD-t adunk ajándékba, melyen a következő relaxációs számok hallhatók:

1. Találkozás 6:40

2. Léptek 4:04

3. Hullámzás 6:24

4. Mozdulatban 7:02

5. Igen 1:54

6. Jelen 4:00

7. Kapu 3:00

8. Álom és ébredés 9:55

9. Virágot szedni 3:00

10. Mindenek felett 5:51

 

A fenti CD-n lévő Mindenek felett című szám meghallgatható az alábbi linken:

 www.soundcloud.com/user-8107781/mindenek-felett

Zeneszerző és előadóművész: Prejczer Katalin és Franczia Dániel

A CD-n megszólaló hangszerek: zongora, tibeti hangtál, handpan, sansula, nyelves dob, keretdob, gong.

A CD-n Steppán Szabolcs portréfotói láthatók.

Felvétel: Kázsmér Krisztián

A kiadványt írta és szerkesztette: Iványi Viktória Cintia   www.ivanyiviktoriacintia.hu

A kiadványban Steppán Szabolcs fotóművész képei láthatók   www.steszafoto.hu

Részlet a Dallam-szigetek című könyvből:


„A relaxáció nem más, mint egyfajta megállítása az általunk fontosnak vélt cselekedeteknek, hogy azokat felválthassa az előzőektől valamilyen módon eltérő másik folyamat, hogy pihenést engedélyezzünk túlhajszolt önmagunknak.
Gyakorlati tapasztalatok igazolják, hogy aki kellően odafigyel a feltöltődésre, annak azt követően ugrásszerűen megnő a teljesítménye. Lehet, hogy ez első olvasatra nem tűnik logilkusnak, mégis így van. Számtalanszor előfordul mindenkivel, hogy a legjobb akarata ellenére sem tud megoldani egy bizonyos problémát. Majd aztán alszik rá egyet, és újult erővel minden gond nélkül sikerre viszi az előzőekben akár többedszerre is félresikerült feladatot. A kulcs a pihenésben keresendő. Agyunknak és lelkünknek éppúgy szüksége van a feltöltődésre, ahogyan testünk sem tud pihenés nélkül működni. Annyi csupán a különbség, hogy az egyik látványos, míg a másik nem annyira szembetűnő, ám legalább annyira lényeges igényként jelentkezik!
A művészetek sok egyéb értékes tulajdonságuk mellett alkalmasak arra, hogy a megfáradt ember aktív módon lazítson, vagyis úgy kapcsolódjon ki, hogy közben mégis történik vele valami érdekes. A zene az egyik legjobb módszer a lazításhoz.
Többször megtapasztalhattuk már jótékony hatásait, hiszen a zene általában magával ragadó. Bizonyos helyzetekben a hangulatok kifejezésére rendkívül alkalmas. Segítségével átélhetünk olyan érzelmeket, melyek megélése esetleg nehézségekbe ütközne. Felvillanyozódunk, vagy feszültségeket vezethetünk le vele, gondolatokat önthetünk formába.
Vagy egyszerűen csak hagyhatjuk, hogy hasson ránk. Amikor nem akarjuk megfogalmazni szenvedésünket, vagy örömünket, egyszerűen csak hagyjuk, hogy a zene szárnyán lazulva elrepíthessen bennünket oda, ahol éppen dolgunk van. Átadjuk magunkat a pillanat harmóniájának és hagyjuk, hogy ez átjárja egész valónkat. Ekkor a zene valóban gyógyítani képes a lelket és a testet egyaránt.”